Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Lőszerek, bombák műszeres felkutatását és a területek lőszer-mentesítését végezzük.

Bombamentesítés - bombafelkutatás nagy mélységben

Kiemelkedően magas szakmai tudással és jelentős gyakorlattal rendelkezünk a bombamentesítés, bombafelkutatás, robbanóanyag felkutatás szakterületén. Vállalkozásunkban a legmodernebb német bombamentesítésre használt műszerrendszereket és műszereket alkalmazzuk, amelyhez hozzárendeltük a tevékenységünket precízebbé, komplexebbé alakító, gyorsan fejlődő térinformatikai rendszereket és saját kidolgozott, biztonságos, szakszerű, ellenőrizhető technológiáinkat.
A gyorsan fejlődő hadiiparnak ezt a speciális szegmensét vállalkozásunk folyamatosan figyelemmel kíséri. A bombamentesítés fejlődését elméleti, technikai, gyakorlati szempontokból Magyarországon és külföldön tanulmányozzuk, kipróbáljuk és beillesztve a technológiánkba alkalmazzuk.
Tűzszerész szakembereink a talajban jelenleg is megbúvó lőszerek, bombák, tüzérségi lövedékek, rakétarendszerű robbanószerkezetek - más néven katonai rendeltetésű robbanószerkezetek – műszeres felkutatását és a területek lőszermentesítését végzik.

image_1

image_2

Lőszermentesítés - területmentesítés

Aknás, lőszeres területek mentesítése, szakmai szóhasználattal, területmentesítés!

Revitalizáljuk azokat a területeket, amelyeket eddig katonai célokra használtak az országban az első világháború előtt a K.u.K. hadsereg, a második világháború előtt a Magyar Királyi Honvédség és a Wehrmacht, 1945. után a Magyar Néphadsereg és a Szovjet Vörös Hadsereg. A területmentesítés ennek a tevékenységnek az alapja.

Lőterek, tüzérségi és bombázólőterek, harckocsi-lőterek, gyakorlóterületek, lőpályák területei ezek a területmentesítés alá vont területek.

A lőszermentesítés, területmentesítés tevékenységünket, gyakran fokozottan védett természetvédelmi területeken végezzük, korlátozott körülmények között (madarak költése, vonulása, bizonyos állatok és növények élőhelyeinek zavarása nélkül).

lőszermentesítés precíziós műszeres adatfelvétel Bp. Liszt Ferenc repülőtér

Műszeres talajvizsgálat

A talajvizsgálati tevékenységünket régészeti tevékenységek megkezdése előtt, szakvélemények elkészítésekor, építési tevékenységek megkezdése előtt veszik igénybe a megrendelőink. Ügyfeleink gyakran tűzszerész szakember segítségét keresik. Valóban, mivel a tűzszerészet különleges engedélyhez kötött tevékenység, a lőszermentesítés felkutatás részének elvégzése után tűzszerész egység bevonásával történik a robbanóanyag megsemmisítése. A talajvizsgálatot az egész ország területén végezzük a megrendelőink műszaki igényeinek megfelelő mélységekig.

Műszeres talajvizsgálatot a talajban meglévő ferromagnetikus anyagot tartalmazó vonalas közművek felkutatásánál is kérnek a megrendelőink, valamint elveszett fúrófejek és betemetődött fúrócsövek felkutatását is elvégezzük.

Eltemetett, elásott fémhordók felkutatásában is jelentős gyakorlatunk van.

terület-mentesítés

Régészeti szondaárok kitűzés

Régészeti szondaárkok területeit is lőszermentesítjük a Várkapitányság régészeinek feltárásai előtt.

Ennél a tevékenységnél a régészek által  megadott EOV koordináták alapján ki is tűzzük a helyszíneken a szondaárkok területeit.

Győr Audi

 

Tevékenységeink:

Talajban műszeres lőszerfelkutatás és lőszermentesítés többféle mélységben, a megrendelő műszaki igényei, a terület adottságainak és hadtörténeti eseményeinek figyelembevételével.

 • Talajban lőszer-felkutatás, lőszer-mentesítés
  Talajban műszeres lőszer-felkutatás és lőszermentesítés többféle mélységben, a megrendelő műszaki igényei, a terület adottságainak és hadtörténeti eseményeinek figyelembevételével. A lőszerfelkutatás és lőszermentesítés, többféle technológiával történhet: ferromagnetikus műszeres mérés alapján, ferromagnetikus műszeres mérés alapján készült térkép készítésével, rádióhullámos műszeres mérés alapján készült magnetikus térkép készítésével, szelektív műszeres mérés alapján, egy mérőfejes és több mérőfejes műszerekkel, precíziós GPS adatok alapján. Esettanulmány: Nyugat-magyarországi Continue Reading...
 • Építési beruházások területei
  Építési beruházások területeinek műszeres lőszer-felkutatása és lőszer-mentesítése, különböző elveken működő műszerekkel, műszerrendszerekkel, technológiákkal, a megrendelő műszaki igényeinek megfelelő mélységekig. Esettanulmány: Nestlé Hungária Kft. 2020 márciusában kezdtük meg Bükön a Nestlé Hungária Kft. megbízásából egy 17 hektár nagyságú, volt szántóföldi terület lőszermentesítését. A beruházási iparterület a meglévő gyártóüzem bővítése céljából került kijelölésre. Fontosnak tartottuk, hogy a terület átvizsgálása és a lőszermentesítés Continue Reading...
 • Vízalatti lőszer-felkutatás, lőszer-mentesítés
  Vízfelszín alatti műszeres lőszer-felkutatás és lőszer-mentesítés, magnetikus térkép készítésével, speciális mérőműszerekkel felszerelt úszóművűnkkel. Szükség szerint tűzszerész búvár alkalmazásával....
 • Hatástanulmányok
  Lőszer-mentesítési hatástanulmányok elkészítése a beruházási és megvalósulási területekről....
 • Speciális objektumok
  Volt katonai területek, lőterek, gyakorlóterületek, laktanyák, egyéb objektumok lőszer-mentesítése....
 • Tanácsadás
  Tanácsadás lőszerekkel,(bombákkal, gránátokkal, aknákkal) katonai rendeltetésű robbanószerkezetekkel, ezek felderítésével, felkutatásával és a területek lőszer-mentesítésével kapcsolatban....
 • Előkészítés és lebonyolítás
  Biztonságos és a jogszabályi előírásoknak megfelelő terület előkészítés támogatása, valamint a lőszer-mentesítés lebonyolítása....
 • Műszaki dokumentáció
  Szakmai információ és műszaki dokumentáció készítése a lőszermentesítés végrehajtására vonatkozóan....
 • Speciális területek
  Biztonsági beruházások, polgári és katonai repülőterek területeinek teljes lőszer és bombamentesítése....
 • Aljnövényzetirtás, gépi földmunka végzés
  Gépi-kézi aljnövényzetirtás a lőszermentesítéshez szükséges mértékben. Gépi-kézi aljnövényzet irtás a beruházások területein. Gépi földmunkavégzés....

Projektjeink

Cégünk eddigi működése során végzett feladataink:

image_3

Lőtér lőszermentesítés

Győr mellett, egy korábbi szovjet lőtéri terület lőszer-mentesítését végeztük.

UTAK ÉS KÖZLEKEDÉS
 • Közlekedési autó utak
 • Kerékpár utak
 • Hidak, felüljárók
 • Aluljárók területei
 • Résfalak, pillérek, oszlopok
 • Közlekedési csomópontok
 • Vasúti beruházások területei
LÉTESÍTMÉNYEK
 • Ipari létesítmények
 • Kereskedelmi létesítmények
 • Ipari parkok
 • Közműnyomvonalak
 • Vonalas létesítmények
 • Vízügyi beruházások teljes területei
SPECIÁLIS TERÜLETEK
 • Bombázott célterületek
 • Főutak, pályaudvarok, vasutak környezetében létesülő építmények területei
 • Biztonsági beruházások (volt és jelenleg működő magyar, volt szovjet, nemzetközi, katonai és polgári repülőterek, erőművek, magyar és volt szovjet laktanyák, katonai lő- és gyakorlóterek, egyéb speciális, védelmi beruházások területei, üzemanyagok, gáz és egyéb vegyianyagok tároló területei, régészeti feltáró árkok és régészeti kutatási területek)